GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi

Ege'de sofraların olmazsa olmaz lezzetlerindendir zeytinyağlı kabak çiçeği dolması. O narin kabak çiçeklerinin içine doldurulan nefis pirinçli iç sayesinde bir kez yemeye başladınız mı kaç tane yediğinizi bilemeyecek hale gelebilirsiniz. Özellikle cacıkla muhteşem bir ikili oluşturan kabak çiçeği dolmasının tarifi için sizi aşağı alalım...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 20-25 adet kabak çiçeği
  • 4 adet orta boy rendelemiş soğan
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kabak çiçeklerini ortasındaki çiçek tohumlarını çiçekleri zedelemeden çıkarıp su dolu kabın içine atın.

Tüm dolma malzemelerini çiğden hazırlayıp karıştırın.

Suyun içinden hafifçe silkerek aldığınız çiçekleri tatlı kaşığı yardımı ile fazla doldurmadan tam ortasını kaplayacak şekilde tek tek doldurun.

Doldurduğunuz dolmaları geniş, yayvan pilav tenceresine yatık ve sık yerleştirin.

Üzerini tencere ebadında tabakla kapatıp üç su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını da kapatın.

Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Dolmaları soğuduktan sonra servis tabağına boşaltın.