GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi

Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi

Barbunyanın en lezzetli hali, hem yapımı kolay hem çok lezzetli! Tadına doyamayacaksınız!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 orta boy limon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 büyük boy patates
  • 2 orta boy soğan
  • 2 büyük boy havuç
  • 2 orta boy soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı kuru barbunya
  • 3-4 dal maydanoz
  • 6 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyeyi yıkayın. 2 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatın. Kalan suyu ekleyin ve 45-50 dakika pişirin.

Soğanı ince ince kıyın. Sarımsakları büyüklüklerine göre 2 ya da parçaya bölün. Havuç, patates ve maydanozu yıkayın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Soğan, sarımsak, tuz, yağ ve şekerle birlikte tencereye ekleyin. Yaklaşık 20 dakika pişirin.

Dilerseniz üzerine maydanoz ekleyerek ve limon dilimleriyle birlikte servis edebilirsiniz.