GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı bamya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı bamya tarifi

Zeytinyağlı bamya tarifi

Bamya sevmeyenleri bile baştan çıkartacak ve tadı damaklarda kalacak zeytinyağlı bamya tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kesme şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 büyük domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Bir paket dondurulmuş bamya (Taze bamya da kullanabilirsiniz.)

Zeytinyağlı bamya tarifi Nasıl yapılır?

Rendelenmiş soğanı ve küp doğranmış domatesi 4 dakika kadar zeytinyağında kavurun. Üzerine dondurulmuş bamyayı buzu çözülmeden koyun. Yarım litre kaynamakta olan su ilave edip, 40 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Bu arada şekerini ve limon suyunu da ilave edin. Suyu çekilmiş vaziyette tencerede soğumaya bırakın. Bamyaların ezilmemesi için mümkün olduğunca karıştırmayın ve servis tabağına alırken spatula kullanın.