Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Zerdeçallı pilav tarifi
Zerdeçal aslında mutfağımızda yüzyıllardır yer alan ancak son dönemde popülerliği daha bir artan bir baharat. Mis gibi kokusu ve sapsarı rengiyle klasik pilavlardan sıkılanlar için, zerdeçallı pilav farklı bir alternatif olabilir. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışacak olan zerdeçallı pilavı mutlaka deneyin. İşte zerdeçallı pilav tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 kahve fincanı arpa şehriye
- 1 çorba kaşığı tereyağı ya da 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 4 su bardağı su
- Tuz
Zerdeçallı pilav tarifi Nasıl yapılır?
Pirinçleri en az yarım saat önce sıcak suya koyup bekletin.
Ardından iyice yıkayıp suyunu süzün.
Yağı pilav tenceresine alıp önce şehriyeleri sonra da pirinçleri yağda kavurun.
Zerdeçalı suda eritip tencereye ilave edin.
Tuzunu da damak zevkinize göre ekleyip kapağını kapatın.
Pirinç suyunu çekince altını kapatıp üzerine bir kağıt havlu sererek demlenmesi için bir kenara alın.
10-15 dakika demlenen pilavınız yemeye hazırdır.