GeriTatlı Tarifleri Zerde tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zerde tarifi

Zerde tarifi

Özel günlerde hazırlayabileceğiniz ve yapımı oldukça basit bu tarife sofralarınızda siz de yer verin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 200 gram nişasta
  • 35 gram pirinç
  • 15 gram kuş üzümü
  • 15 gram Antep fıstığı
  • 10 gram zerdeçal

Zerde tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci ayıklanıp yıkayın. Suyunu iyice süzün, içinde 1 litre su bulunan tencereye koyun ve tencereyi ateşe oturtun. Piriçler biraz diri kalana dek pişirin. Ardından şekeri ilave edin. Ateşi kısın ve 10 dakika kadar kaynatın.

Hazırladığınız lapa koyulaşmaya başlayınca siz de ayrı bir yerde 1 fincan soğuk suyun içine nişastayı katın ve eritin. Daha sonra bu nişasta karışımını lapaya azar azar ilave edin. Şam fıstığı, kuş üzümü ve zerdaçalı da ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ateşten indirin ve 20 dakika dinlendirin.

Ilınınca kaselere bölün. Buzdolabında birkaç saat bekletin ve soğuduktan sonra servis yapın. Üzerini nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.