Geriİçecek Tarifleri Zerdali hoşafı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zerdali hoşafı tarifi

Zerdali hoşafı tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmezi hoşaf, sağlığınızı korurken içinizi de ferahlatacak! Hele ki kayısının yabani bir türü olan enfes zerdali meyvesiyle yapılan hoşafı içmeye doyamayacaksınız. Meyveleri parçalamadan yaptığınızda görüntüsü de çok hoş olan zerdali hoşafını herkes mutlaka denemeli.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı zerdali kurusu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su

Zerdali hoşafı tarifi Nasıl yapılır?

Zerdalilerin çekirdeklerini çıkarın ve yıkayın.

Bir tencereye su koyup zerdalileri yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tanelerin dağılmamasına dikkat edin.

Zerdali taneleri biraz yumuşayınca, toz şekeri üzerine ekleyin ve kaynatın.

Daha sonra soğumaya bırakarak soğuk olarak servis yapın.