Zeppole tarifi
Tarçın aromasıyla herkesin çok seveceği bir tatlı zeppole. İtalyan lokması da diyebiliriz onun için. Mis gibi vanilya kokan hamurların bol yağda kızartılıp pudra şekeri ve tarçınla servis edilmesi olarak tanımlanabilecek zeppole'nin tarifi aşağıda. Mutlaka denemelisiniz...
Yapımı için malzemeler
- 1 vanilya tohumu
- Yarım fincan şeker
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı toz tarçın
- Tereyağı
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 fincan un
- 4 yumurta
- Zeytinyağı
Zeppole tarifi Nasıl yapılır?
Vanilya fasulyesini uzunlamasına kesin. Bir bıçağın arkasını kullanarak, tohum toplamak için kazıyın. Küçük bir kap içine vanilya fasulye tohumlarını, yarım fincan şekeri ve tarçını ekleyin ve karıştırın. Kenara koyun. Orta boy bir tencerede, orta ateşte tereyağı, tuz, 3 çorba kaşığı şeker ve suyu birleştirin. Kaynatın. Un ekleyip, 5 dakika kadar bir top oluşturuncaya kadar karıştırın. Un karışımını orta boy bir kaba aktarın. El mikseri kullanarak birer birer yumurta ekleyin. Plastik kaba yerleştirin ve buzdolabında saklayın.
Derin bir kaba 3 santimetre derinliğinde sıvı yağ koyun. 180 derecede ısıtın. Küçük bir dondurma küreği veya kaşık kullanarak, hamurdan bir çorba kaşığı miktarı sıcak zeytinyağına koyun ve hamuru kızartın. Zeppole’yi bir veya iki kez çevirin, altın sarısı olana kadar pişirin, yaklaşık 5 dakika sonra yağdan alın. Kağıt havluların üzerine yerleştirin.
Tarçın ve pudra şekeri ile süsleyin. Hemen servis yapabilirsiniz.