GeriMeze Tarifleri Zencefilli şeftali turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zencefilli şeftali turşusu tarifi

Zencefilli şeftali turşusu tarifi

Turşu denince aklımıza genelde sebzeler ya da ekşi meyveler gelse de şeftaliyle de nefis bir turşu yapabilirsiniz. Köri ve zencefil gibi baharatların desteğiyle bambaşka bir lezzete kavuşan şeftali turşusunu yedikten sonra, "Bu tarif bugüne kadar neredeymiş?" diye hayıflanacağınızı garanti edebiliriz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1,5 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 6 olgun soyulmuş şeftali
  • Bir tutam kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı köri tozu
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı elma sirkesi
  • Tuz

Zencefilli şeftali turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Yağı sos tavasında ısıtın. Rendelenmiş zencefili yağa ekleyin ve zencefil hafifçe altın rengi olana kadar pişmesine izin verin. Soyulmuş şeftalileri içine atın.

Kaynamış şeftaliye, pul biber, köri tozu ve tuz ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kalın bir sos oluşturana kadar orta derecede ısıtıp karıştırın. Şekeri ve sirkeyi ekleyin ve 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Daha sonra altını kapatıp tamamen soğumasına izin verin.

Hava geçirmez kavanozlara koyun ve bir hafta boyunca buzdolabında saklayın.