Zencefilli limonata tarifi
Sıcaklardan bunalanlar için serinletici bir tarif...
Yapımı için malzemeler
- 1 litre su
- 2-3 sap taze nane
- 5 adet küçük boy limon
- 7-8 yemek kaşığı bal
- Yarım yemek kaşığı taze zencefil rendesi
- Limon dilimleri
- Nane yaprakları
Zencefilli limonata tarifi Nasıl yapılır?
Limonları yıkayın. Zencefili soyup rendeleyin. Limonların 2 veya 3 tanesinin kabuklarını beyaz kısımlarına gelmeyecek şekilde rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Derin ve geniş bir kaba rendelenmiş limon kabuklarını koyun. Üzerine limon suyunu ve rendelenmiş zencefili ekleyin. Suyu ve balı koyup iyice karıştırın. Son olarak kabın içine nane yapraklarını ekleyin ve kapağını kapatın.
Hazırladığınız karışımı buzdolabında 2 saat beklettikten sonra ince bir süzgeçten süzün. Zencefilli limonatayı, bardaklara koyup limon dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.