Geriİçecek Tarifleri Zencefilli limonata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zencefilli limonata tarifi

Zencefilli limonata tarifi
Sıcaklardan bunalanlar için serinletici bir tarif...

Sıcaklardan bunalanlar için serinletici bir tarif...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre su
  • 2-3 sap taze nane
  • 5 adet küçük boy limon
  • 7-8 yemek kaşığı bal
  • Yarım yemek kaşığı taze zencefil rendesi
Üzerini süslemek için:
  • Limon dilimleri
  • Nane yaprakları

Zencefilli limonata tarifi Nasıl yapılır?

Limonları yıkayın. Zencefili soyup rendeleyin. Limonların 2 veya 3 tanesinin kabuklarını beyaz kısımlarına gelmeyecek şekilde rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Derin ve geniş bir kaba rendelenmiş limon kabuklarını koyun. Üzerine limon suyunu ve rendelenmiş zencefili ekleyin. Suyu ve balı koyup iyice karıştırın. Son olarak kabın içine nane yapraklarını ekleyin ve kapağını kapatın.

Hazırladığınız karışımı buzdolabında 2 saat beklettikten sonra ince bir süzgeçten süzün. Zencefilli limonatayı, bardaklara koyup limon dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.