Geriİçecek Tarifleri Zencefilli limonata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zencefilli limonata tarifi

Zencefilli limonata tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmezi limonatayı bir de zencefilli deneyin! Sağlık deposu zencefil, limon ve balı tek bir bardakta buluşturan bu çok lezzetli limonatayı denedikten sonra diğer limonata tarifleri gözünüzden düşebilir, söylemedi demeyin. İşte şifa bombası zencefilli limonata tarifi...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre su
  • 3 sap nane
  • 5 adet limon
  • 6 yemek kaşığı bal
  • Her bardak için bir üzüm tanesi
  • Her bardak için 2-3 dilim elma
  • Yarım kibrit kutusu kadar zencefil

Zencefilli limonata tarifi Nasıl yapılır?

Zencefili soyun ve rendeleyin. Limonu yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin. Limon, zencefil, su ve balı derin ve geniş bir kapta bal tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Dolapta 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Karışımı bir tülbent yardımı ile süzün. Bardaklara bolca buz doldurun, içine 1 adet nane yaprağı, 1 adet üzüm tanesi ekleyin. Limonatayı bardaklara doldurun ve elma dilimleri ile süsleyerek servis yapın.