GeriKahvaltılık Tarifleri Zencefilli limon marmelatı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zencefilli limon marmelatı tarifi

Zencefilli limon marmelatı tarifi

Tam bir şifa ve lezzet kaynağı olan limonu bu kez en yakın arkadaşlarından zencefille birleştirip enfes bir marmelat hazırladık. Aşağıda anlattığımız hazırlama sürecinin işlemleri biraz uzun gibi görünüyor ancak endişe etmeyin. Çünkü lezzeti o kadar başarılı oluyor ki biraz uğraştığınıza değiyor. Siz de hemen denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet mümkünse kalın kabuklu ve organik limon
  • 5-6 santim kadar zencefil
  • 1 kilogram toz şeker

Zencefilli limon marmelatı tarifi Nasıl yapılır?

Limonları iyice yıkayın. Alt ve üstteki çıkıntılarını keserek ayırın. Rendenin ince tarafı ile limon kabuğunun sarı kısmını rendeleyin.

Sonra limonu dörde bölüp zedelemeden içindeki meyve kısmını çay kaşığı yardımıyla çıkarın. Çıkardığınız meyve kısmının dışındaki zarları soyup çekirdeklerini de çıkarıp blender'a koyun. Limon kabuklarının iç yüzeyinde kalan beyaz yumuşak kısmı da ayırıp attıktan sonra küp şeklinde doğrayın.

Doğranmış limon kabuklarını bir miktar suyla bir taşım kadar kaynatın ve süzün. Süzdükten sonra hiç vakit geçirmeden hemen soğuk suyun içine koyun. Limon kabuklarının acısının çıkması için bu işlemi 3 kez tekrarlamalısınız. Zencefilin de kabuğunu soyup rendeleyin ve kenarda bekletin. Blender'da bekleyen limon içlerine acısı çıkmış limon kabuklarını da ekleyin ve marmelat kıvamına gelene kadar çevirin.

Daha sonra blender'dan reçel tenceresine alıp üzerine toz şekeri koyun kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra rendelediğiniz zencefili de ekleyip ve ocağı kısık olarak kaynatmaya devam edin. Yaklaşık 30 dakika kaynadıktan sonra reçelin kıvamını kontrol etmelisiniz. Marmelat kıvamını alınca ocağı kapatıp oda sıcaklığında soğumasını bekleyin ve kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza edin.