GeriKurabiye Tarifleri Zencefilli kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zencefilli kurabiye tarifi

Zencefilli kurabiye tarifi

Bu kurabiyeleri tatlı bir sohbette ağzınızı tatlandırmak, enerjinizi yükseltmek için hazırlayın. Tatlı yiyin, tatlı konuşun…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350 gram un
  • 1 yemek kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 175 gram ham şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 8 parça doğranmış (çok ince değil) kök zencefil
  • 1 büyük yumurta
  • 4 çorba kaşığı şeker pekmezi
  • 200 gram kıyılmış koyu çikolata

Zencefilli kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Bir kapta; unu, zencefili, karbonatı, 1 çay kaşığı tuzu ve şekeri bir kapta karıştırın ve daha sonra kırıntıları birleştirmek için tereyağında karıştırın. Daha sonra doğranmış zencefili içine atıp karıştırmaya devam edin.

Yumurta ve şurubu kuru malzemelere döküp karıştırın. Daha sonra hamur gibi olması için elinizle yoğurun. Hamuru yarıya kesip her bir parçayı uçları düz olacak şekilde 6 cm’lik kalın çubuklar haline getirin. Filme sarın ve 20 dakika boyunca soğutun.

Fırını 180 derece ısıtın ve her sosisi 12’ye dilimleyin. Dilimleri pişirme tepsisine koyun ve 12 dakika boyunca fırında pişirin. Piştikten sonra soğuması için tel rafa kaldırın.

Çikolatayı hafifçe kaynayan bir tencerenin üzerine bir kapta eritin. Her kurabiyenin yarısını çikolata içine daldırın ve donmasını bekleyip servis edin.