Zencefilli havuç çorbası tarifi
Çorba sofralarımızın vazgeçilmezidir. Hem insanı şişirmez hem de lezzete doyurarak açlığımızı giderir. Fakat Türk mutfağında çorbalar genelde et ya da tavuk suyuyla yapıldığından vegan çorba seçenekleri azdır. Bu tarif arayışınıza ilaç gibi gelecek...
Yapımı için malzemeler
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı öğütülmüş Hindistan cevizi
- 850 mililitre sebze suyu
- 500 gram havuç
- 400 gram kuru fasulye
- 4 çorba kaşığı kabukları alınmış ve şerit kesilmiş badem
Zencefilli havuç çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Yağı büyük bir tavada ısıtın. Soğan, zencefil ve sarımsak ilave edin, yumuşamaya başlayıncaya kadar 5 dakika çevirin. Hindistan cevizi serpin ve 1 dakika daha pişirin. Sebze suyunu koyun, havuç ve fasulyeleri ilave edin. Havuç yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika kaynatın.
Karışımın üçte birini bir kap içine alın ve geri kalan kısmı bir el blender’ıyla iyice karıştırın. İçine diğer kısmı döküp karıştırın ve bir tur daha kaynatın.
Servis etmeden önce üzerine bademleri ve Hindistan cevizini serpiştirin.