GeriTatlı Tarifleri Zebra muhallebi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zebra muhallebi tarifi

Zebra muhallebi tarifi

Daha önce yediğiniz bütün muhallebileri unutturacak bir tarif, zebra muhallebi. Çikolatalı ve vanilyalı muhallebi çeşitlerini bir araya getiren ve görüntüsüyle herkesi büyüleyen zebra muhallebi tarifimiz denemek isteyenler için bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Vanilyalı muhallebi için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket vanilya

Kakaolu muhallebi için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket vanilya

Zebra muhallebi tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri koyup güzelce karıştırın.

Hemen yanında bir başka tencereye de kakaolu muhallebiyi yapmak üzere, süt, un, nişasta, şeker ve kakaoyu koyup karıştırın.

Tencereleri ocağa alıp, ocağı orta ateşte açın.

İki muhallebiyi de sürekli karıştırarak iyice kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.

Muhallebiler piştikten sonra vanilyalarını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Tatlılarınızı istediğiniz kaba koyabilirsiniz.

Muhallebileri koyacağınız kabın her yerini su ile ıslatın. Bu işlem muhallebinin daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.

Islattığınız kabın içine önce kaşık kakaolu muhallebi koyun.

Onun üzerine beyaz muhallebi koyarak zebra işlemi tekrarlamaya devam edin.

Sıcak muhallebileri koyduğunuz kaseler oda sıcaklığına geldiğinde, kaseleri buzdolabına kaldırın.

Bu aşamada muhallebileri buzdolabında ne kadar bekletirseniz istediğiniz kıvama o kadar çok yaklaşacaksınız.

Zebra muhallebileriniz hazır. Dilediğiniz gibi süsleyip soğuk servis edebilirsiniz, afiyet olsun.