GeriSalata Tarifleri Yunan salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yunan salatası tarifi

Yunan salatası tarifi

Yunan salatası, komşuda en çok tüketilen yemek olabilir. Çoban salataya benzeyen bu salatanın yapılışı çok kolay ancak lezzeti sonsuz. Bu nedenle neredeyse her öğünde tüketiliyor. Peyniriyle, zeytiniyle, zeytinyağıyla çok da besleyici olan Yunan salatası, Yunanistan mutfağını tanımaya başlamak isteyenler için doğru bir ilk adım olabilir.

  • Çiğ
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 adet salatalık
  • Yarım kırmızı soğan
  • 100 gram sert beyaz peynir
  • 10 adet zeytin
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yunan salatası tarifi Nasıl yapılır?

Domates, biber, salatalık ve kırmızı soğanı iri iri doğrayın.

Üzerine yeterince zeytin ve yine irice dilimlenmiş sert beyaz peynir ekleyin.

Ardından sızma zeytinyağını gezdirin. Salatanız hazır!