GeriSebze Yemeği Tarifleri Yumurtalı tiken tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurtalı tiken tarifi

Yumurtalı tiken tarifi

Şevketibostanı duymayanlarınız vardır. Belki sevmeyeni de çoktur ama bu tarif şevketibostanın tadını güzelleştirip doyurucu bir hale getiriyor. Çanakkale mutfağına ait yumurtalı tiken tarifi ara öğünler için güzel bir seçim olabilir.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram şevketi bostan
  • 2 adet soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 13 su bardağı su

Yumurtalı tiken tarifi Nasıl yapılır?

Şevketibostanları yıkayıp, tepelerini kestikten sonra, kalan kısmı ince ince doğrayın.

Bir tencerenin içerisine 10 su bardağı su ve tuz ekleyerek kaynatın.

Kaynadığında içine şevketibostanları atıp, 10 dakika haşlayın.

Haşlandıktan sonra ocaktan alıp süzün.

Tavaya ince doğranmış soğanları atıp ayçiçeği yağında pembeleştirildikten sonra, salça ekleyip, 2-3 dakika kavurun.

Süre bitiminde malzemeye yumurta kırarak, süzülmüş şevketibostanları ekleyin.

Biraz karıştırdıktan sonra 3 su bardağı su ile kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirin ve servis edin.