Yumurtalı köfte tarifi
Şanlıurfa'nın en güzel lezzetlerinden yumurtalı köfteyi hiç denediniz mi? Daha çok kış aylarında tercih edilen bu nefis köfte, coğrafi tescil işareti de almış. Her ne kadar yapımı zahmetli olsa da, yediğiniz an buna değecek. Keyifle yiyebileceğiniz bu nefis tarifi siz de denemek isterseniz, yapılışını aşağıda yazdık. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram köftelik bulgur
- 3-4 yemek kaşığı Şanlıurfa Biberi (isot)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz
- Yeşil soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4-6 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
Yumurtalı köfte tarifi Nasıl yapılır?
Bulgur, doğranmış soğan, salça, isot biberi, tuz, karabiber ve tarçını bir tepsiye ekleyip 5 dakika kadar yoğurun.
Karışıma yavaş yavaş bulgur ekleyin.
Başka hiçbir malzeme eklemeden bulgur yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika yoğurun.
Yoğurmayı bitirmeden 5 dakika önce yumurtayı yağda pişirin.
Yoğurduktan sonra köfteyi biraz su ile yumuşatın ve yeşil soğan ile maydanozu ekleyip karıştırın.
Daha sonra pişmiş yumurtayı sıcak bir şekilde yağı ile birlikte ilave edin.
Yumurtaları fazla ezmeden hafifçe yoğurup servis tabağına alın.
Afiyet olsun...