GeriSebze Yemeği Tarifleri Yumurtalı hardal otu kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurtalı hardal otu kavurma tarifi

Yumurtalı hardal otu kavurma tarifi

Yumurtanın da desteğiyle tam bir besin deposu haline gelen bir tarif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram hardal otu
  • 2 kaşık katı yağ
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

Yumurtalı hardal otu kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Hardal otunu köklerinden ayırın ve yapraklarını haşlayın. Haşlama işleminden sonra soğuk suya tutun ve süzüp incecik doğrayın. Bir tencerede doğranmış soğan ve sarımsağı katı yağda çevirin ve üzerine hardal otunu döküp çevirmeye devam edin. Ot kendini salmaya başladığında yumurtalarınızı kırın, üzerine tuz ve pul biber ekip pişirin. Kahvaltıda bile doya doya yiyebileceğiniz bu lezzetin keyfine varın.