GeriSebze Yemeği Tarifleri Yumurtalı fasulye kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurtalı fasulye kavurması tarifi

Yumurtalı fasulye kavurması tarifi

Fasulye sevenlerin bayılarak yiyeceği protein deposu bir yemeğimiz var. Klasik taze fasulyeyi yumurtalı denemiş miydiniz hiç? Çankırı'ya özgü bu tarif basit olduğu kadar da doyurucu. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber  
  • 1 çay kaşığı tuz

Yumurtalı fasulye kavurması tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyeleri yıkayıp doğrayın.

Yemeğin pişirileceği tencere veya tavayı ocağa alıp içine yağ dökün.

Yağın içine yumurtayı kırıp karıştırarak pişirin.

Pişen yumurtaların içine fasulyeleri ilave edip kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.

Pişmesine yakın damak zevkinize göre baharatları ilave edin.

Pişen fasulye kavurması yöreye mahsus ince yufka ekmek ile servis edilir.