GeriTatlı Tarifleri Yumurta tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurta tatlısı tarifi

Yumurta tatlısı tarifi

Canınız tatlı çektiyse ve evde çok fazla malzemeniz kalmadıysa üzülmeyin. Birkaç basit malzemeyle yapılan ve lezzetiyle sizi şaşırtacak bir tarifle karşınızdayız. Çankırı'ya özgü yumurta tatlısı hem malzemeleri hem de yapılışı bakımından oldukça basit. Hemen denemelisiniz, çok beğeneceksiniz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 12 yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 tutam tuz

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Yumurta tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtanın akını ve sarılarını iki ayrı kaseye ayırın.

Yumurta aklarını, kar haline gelip katılaşıncaya kadar çırpıcı yardımıyla çırpın. (Doğru kıvamı tutturduysanız tencereyi ters çevrirdiğinizde karışımın dökülmemesi gerekir.)

Diğer tabaktaki yumurta sarılarının içine bir fiske tuz koyup biraz çırpın.

Çırptığınız sarıları katılaşmış yumurta akına katıp iyice karıştırın.

Ardından yavaş yavaş un koyarak bir kaşık yardımıyla tek yöne doğru karıştırın.

Karışımı tereyağı ile yağladığınız tepsiye dökün.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kapağını hiç açmadan 45 dakika pişirin. Afiyet olsun...