GeriHamur İşi Tarifleri Yufka böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yufka böreği tarifi

Yufka böreği tarifi

Hamur açma derdi olmadan nefis bir börek yapmaya ne dersiniz? Tek yapmanız gerek yufkaları ıslatıp arasına harç koymak. Çat kapı misafirleriniz için oldukça pratik olan yufka böreğini günün her saati yapıp yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Kurutulmuş yufka
  • Yufka kırıntısı
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 250 gram rendelenmiş peynir
  • Süt
  • Sıvı yağ 

Yufka böreği tarifi Nasıl yapılır?

Kuru yufkaları süt ve yağ karışımı ile ıslatıp önceden yağladığınız tepsiye yerleştirin.

Tencereye yağ, rendelenmiş peynir ve yufka kırıntılarını ekleyip 1-2 dakika karıştırarak harcını hazırlayın. 

Islattığınız yufkaların üzerine harç ve tekrar ıslanmış yufka yerleştirin.

Bu şekilde 20 yufka kullanılarak üzerine artan karışımı sürüp fırına verin.

Kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...