GeriTatlı Tarifleri Yıldız anasonlu ve dondurmalı irmik helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yıldız anasonlu ve dondurmalı irmik helvası tarifi

Yıldız anasonlu ve dondurmalı irmik helvası tarifi

Evde kolayca hazırlayacağınız irmik helvasını yanında dondurmayla ikram edebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram irmik
  • 250 gram şeker
  • 400 mililitre süt
  • 125 gram tereyağı
  • 60 gram dolmalık fıstık
  • 15 gram toz tarçın

Yıldız anasonlu ve dondurmalı irmik helvası tarifi Nasıl yapılır?

Yağı tencerede eritin. Dolmalık fıstık ve irmiği çok kısık ateşte fıstıkların rengi altın sarısı olana kadar kavurun.

Toz şeker, süt ve yıldız anasonu başka bir tencerede bir taşım kaynatın. Kaynar sütü kavrulmuş irmiğe ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp helva suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve 1 saat oda sıcaklığında demlendirin.

Demlendikten sonra irmik helvasını servis tabaklarına alın, üzerine tarçın serpip vanilyalı dondurma eşliğinde servis edin.