GeriSalata Tarifleri Yerelması salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yerelması salatası tarifi

Yerelması salatası tarifi

Sonbahar ve kış aylarında zevkle tükettiğimiz sebzelerden biri yerelması. Bu sebzeyle zeytinyağlı yemek yapabileceğiniz gibi enfes bir salata da yapabilirsiniz. Tarifini aşağı bırakıyoruz. Sağlık deposu bu salatayı yemeklerin yanında yiyebileceğiniz gibi daha hafif bir öğün aradığınız zamanlarda tek başına da tüketebilirsiniz. Öyle de lezzetli yani...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yer elması
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Pul biber

Yerelması salatası tarifi Nasıl yapılır?

Yerelmasını temizleyin.

İnce ve uzun çubuklar şeklinde doğrayın.

Salata kasesine alın.

Üzerine cevizi serpiştirin.

Havucu rendeleyip salataya ilave edin ve harmanlayın.

Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve pul biberi ayrı bir kasede karıştırıp üzerine gezdirin.