GeriHamur İşi Tarifleri Yazma çöreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yazma çöreği tarifi

Yazma çöreği tarifi

Çay saatlerinde iyi gidecek bir tarifimiz var: Yazma çöreği. Üstelik yapılışı da oldukça basit. Yapmanız gereken tek şey basit hamur yoğurmak ve içini cevizle doldurup kesmek. Hepsi bu kadar... Misafirlerinizin de bayılacağı bu tarifi denemeden geçmeyin.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 6 su bardağı un
  • Aldığı kadar su
  • 1 tatlı kasığı tuz
  • İstediğiniz kadar ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yazma çöreği tarifi Nasıl yapılır?

Genişçe bir kabın içinde un, tuz, maya ve suyu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru 15 parçaya bölüp mayalanmasını beklemeden bol unla hemen açın.

Açılan her hamuru yağlanmış tepsiye dizin ve üzerini yağlayın.

Üç-dört katta bir ceviz koyun.

Bittikten sonra kare olarak kesin ve üstünü yağlayın.

20 dakika kadar mayalanması için bekleyin.

Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.