Yıldız Öz Samaha
Lezizz YazarıYıldız Öz Samaha
Kalabalık Mardinli bir ailenin içinde, İskenderun’da doğdu. Hatay gibi çok kültürlü bir şehirde büyümenin ayrıcalığını, yemek tarifleriyle yaşatmayı hedefledi. Bu iki şehrin çok kültürlü yapısıyla, muhteşem bir lezzet şölenine sürüklendi. Mutfaklardan taşan kokularıyla sokaktan geçenleri bile mest eden yemekleri “Yıldızlı Tarifler” kitabında topladı.

Tüm Yazıları


Çocukluğumun aşkı puf hamurlu badem topları

Çocukluğumun aşkı puf hamurlu badem topları

Mutfak öyle keyifli bir yer ki, mutsuz olduğunuzda dahi sizi hemen canlandırabiliyor. Birbirinden lezzetli yemeklerin tariflerini, rengarenk meyve ve sebzelerle ortaya çıkarmak her zaman heyecan yaratıyor.

08.02.2020
Mardin usulü 'kış çorbası'

Mardin usulü 'kış çorbası'

Soğuk havalar artık kışın gelmesiyle birlikte yavaştan etrafımızı sarmaya başlıyor. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların peşimiz sıra koştuğu şu günlerde, sıcak bir çorbanın izini sürmek de artık gerekli oluyor. Kış gelince, Mardin’in meşhur...

08.02.2020
Kuru yemişlerle yeni yıl bereketini sofranıza çağırın: Lokum oturtma

Kuru yemişlerle yeni yıl bereketini sofranıza çağırın: Lokum oturtma

Hayatımıza yeni güzellikler katacağını umduğum 2020 yılına girmemize az bir zaman kaldı. Eminim hepimizin, nasıl girersek öyle geçireceğimizi düşündüğümüz yeni yıla dair planları tamam. Kimi organizasyonları için son dokunuşları yapıyor. Evde,...

08.02.2020
Firik bulguru, kayısı ve kerevizin lezzet dolu buluşması

Firik bulguru, kayısı ve kerevizin lezzet dolu buluşması

Eski Yunanların önce tıbbi amaçlı kullandığı, daha sonra sofralardaki yerini alan kereviz, ülkemizde yetişen en lezzetli sebzeler arasında yer alıyor. Her ne kadar toplum arasında bir önyargıya sebep olmuşsa da kereviz, aslında insan vücudu için...

08.02.2020
Turunçgillerin en küçük kardeşi kamkat sosuyla kontrfile

Turunçgillerin en küçük kardeşi kamkat sosuyla kontrfile

Küçük turuncu portakal olarak tanıdığımız kamkat, Doğu Asya ve Çin’den bize gelen meyveler arasında bulunuyor. Portakala benzeyen görüntüsünün yanı sıra kamkat, turunçgil ailesinin en lezzetli meyvelerinden.

08.02.2020
Kabak sevmeyen kalmasın! Tadı damaklarda kalan yeşil kabak tava

Kabak sevmeyen kalmasın! Tadı damaklarda kalan yeşil kabak tava

Çarşıdan pazardan mutfaklara geldiğinde çocukken hepimizin burun kıvırdığı kabak aslında çeşit çeşit yemeklere konu olarak lezzetini kanıtlıyor. Yeşil, siyah ve bal kabağı türleriyle sofralarda her seferinde başka bir role bürünüyor. Kızartması ve...

08.02.2020
Çayın dostu, beslenme çantasının alternatifi: Pırasalı kiş

Çayın dostu, beslenme çantasının alternatifi: Pırasalı kiş

Cheesecake bence herkesin en çok sevdiği tatlıların başında geliyordur. Şimdi bu tatlının bir de umami versiyonunu düşünün. Evet, yeşil sapları ve uzun boyuyla vitamin ve antioksidan deposu olan pırasayla daha lezzetli olan kiş tarifini, denemenizin...

08.02.2020
Pers Prensesi’nin namından sofralara: Kış kabağı borani

Pers Prensesi’nin namından sofralara: Kış kabağı borani

Medeniyetler beşiği Hatay, uzun yıllara tanıklık etmiş, tarihiyse serüvenlerle dolu bir şehir… Birbirinden şahane lezzetlerinin yanı sıra Hatay, tatlarının geçmişten günümüze uzanan hikayeleriyle de dillere destan bir şehir haline gelmiş durumda....

08.02.2020