Son Güncelleme:
Yaşmaklı enginar dolması tarifi
İzmir'in yöresel tatlarından yaşmaklı enginar dolması tarifi.
Yapımı için malzemeler
- 200 gram kıyma
- 6 adet enginar
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 10 adet arpacık soğan
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
- Yarım demet dereotu
- Yarım limon
Yaşmaklı enginar dolması tarifi Nasıl yapılır?
Enginarın kararmaması için limonla ovalayıp tepsiye sıralayın.
Kıyma, küp küp doğranmış kuru soğan, pirinç, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız harcı enginar çanaklarının içine doldurun. Yağlı kağıtla enginarı sarın.
Fırına dayanıklı tepsiye arpacık soğanı ve doğranmış havucu sıralayın. Enginarı da üstüne koyup, 3 bardak su ekleyin.
180 derecelik fırında 50 dakika pişirin. Dereotuyla süsleyip servis yapın.