GeriSebze Yemeği Tarifleri Yaşmaklı enginar dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaşmaklı enginar dolması tarifi

Yaşmaklı enginar dolması tarifi

İzmir'in yöresel tatlarından yaşmaklı enginar dolması tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 6 adet enginar
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
Süslemek için:
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım limon

Yaşmaklı enginar dolması tarifi Nasıl yapılır?

Enginarın kararmaması için limonla ovalayıp tepsiye sıralayın.

Kıyma, küp küp doğranmış kuru soğan, pirinç, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız harcı enginar çanaklarının içine doldurun. Yağlı kağıtla enginarı sarın.

Fırına dayanıklı tepsiye arpacık soğanı ve doğranmış havucu sıralayın. Enginarı da üstüne koyup, 3 bardak su ekleyin.

180 derecelik fırında 50 dakika pişirin. Dereotuyla süsleyip servis yapın.