Yahni tarifi
Yahni, sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerinin başında gelir. Peki akşam yemeğinde et ile sebzelerin en güzel hali bu enfes yemeği hazırlamak ister misiniz? Cevabınız "evet" ise bu tarif tam da size göre. Et sevenlerin tadına doyamayacağı yahni tarifini aşağıda yazdık. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 200 gram arpacık soğan
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Yahni tarifi Nasıl yapılır?
Tencereyi ocağa alın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp etleri ekleyin. Etler suyunu çekene kadar yüksek ateşte pişirin.
Ardından etin üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.
Sarımsak ve soğanların kabuklarını ayıklayın.
Et yumuşayınca salça, tuz, karabiber, soğan ve sarımsakları ilave edip karıştırın.
Tekrar üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyip kışık ateşte pişirmeye devam edin.
Tereyağını da ekleyin.
Sarımsak ve soğan yumuşayınca sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...