GeriMeze Tarifleri Yağlı turşu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yağlı turşu tarifi

Yağlı turşu tarifi

Turşunun yanına yakışmadığı yemek yoktur, her şeyin yanında çok iyi gider. Meze olarak tek başına bile tüketilebilen turşuyu evde yapmak isterseniz bu tarifi sizin için hazırladık. Çanakkale'ye özgü yağlı turşu 1 şişeyi bir günde bitireceğiniz kadar güzel. Afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram sivri biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz

Yağlı turşu tarifi Nasıl yapılır?

Biberleri 4-5 santimetre uzunluğunda doğradıktan sonra yıkayarak şişeye doldurun.

Bir huni yardımıyla sirke, sıvı yağ, tuz, şeker ve çok ince kesilmiş sarımsakları ekleyip kapağı sıkıca kapatın.

15 gün içinde yemeye hazır hale gelen biberlerin olgunlaşması için aralıklarla alt üst etmeyi unutmayın.