Yabani mantarlı tartölet tarifi
Et yemeyen misafire lezzetli ve uğraşılmış bir yemek sunmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. İçindeki yabani mantarlar sayesinde efsanevi bir tada ulaşan bu tartöletleri ana yemek olarak da ara sıcak olarak da tüketebilir, misafirlerinize ikram ettiğinizde alkışları toplayabilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
- 375 gram milföy hamuru
- Un
- 25 gram tereyağı
- 300 gram karışık yabani mantar
- 25 gram parmesan
- Maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 yumurta
Yabani mantarlı tartölet tarifi Nasıl yapılır?
Unu bir tezgâha serpin ve üzerine milföy hamurlarını koyup yaklaşık 15 santimetre genişliğinde 4 daire kesin. Bunları buzdolabında bir fırın tepsisinde soğumaya bırakın.
Fırını 200 derece sıcaklığa ayarlayın. Büyük bir tencereyi ısıttıktan sonra tereyağını içine atın ve eridiğinde mantarları 5 dakika boyunca kızartın. Daha sonra mantarları parmesan, maydanoz ve sarımsak ile karıştırın.
Her tartın kenarına 1 cm’lik bir sınır çizin sonra mantarları merkez daireye kaşıkla serpiştirin. Çırpılmış yumurtayla kenarlarını fırçalayın ve altın rengini alana kadar 20 dakika boyunca fırında pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.