GeriSebze Yemeği Tarifleri Yaban mersinli vegan maş fasülyesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaban mersinli vegan maş fasülyesi tarifi

Yaban mersinli vegan maş fasülyesi tarifi
NAZLI GÜNAYDIN adlı okurumuzun gönderdiği Yaban mersinli vegan maş fasülyesi tarifi

Tam bir protein deposu bu tarifi vegan olmayanlar da çok sevecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak maş fasulyesi
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet chili biberi
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 60 gram yaban mersini
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • Çeyrek demet yeşil soğan
  • 3 adet mandalinanın suyu

Yaban mersinli vegan maş fasülyesi tarifi Nasıl yapılır?

Maş fasulyelerini ılık suda 2-3 saat bekletin, süzün, 20 dakika boyunca fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlayın ve kenara koyun.

Bir tavada sarımsak ve soğanı zeytinyağı ile karıştırarak karamelize edin. Ardından üç renk biberleri küçük küçük doğrayarak ekleyip soya sosunu da katıp orta ateşte pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Diğer kalan tüm malzemeleri tavaya atarak bir dakika iyice karışana kadar çevirin.

Maş fasulyelerini tavaya aktaralım ve 2-3 dakika yüksek ateşte mandalina suyunu çekip sosla iyice karışıncaya kadar çevirin. Arzu ederseniz yabani yeşil soğan taneleri, nane, kaju ya da maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.