Yaban mersini ve domates soslu mısır köfteleri tarifi
Geçmişte sadece haşlama ya da kebap olarak yediğimiz mısır artık mutfağımızda daha geniş bir yere sahip.
Yapımı için malzemeler
- 1/3 fincan yaban mersini
- 1 büyük veya 2 küçük domates
- 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 3 yemek kaşığı beyaz peynir
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/4 çorba kaşığı tuz
- 2/3 fincan un
- 1,5 çay kaşığı tuzu
- 3/4 çorba kaşığı kabartma tozu
- 3/4 çorba kaşığı kırmızı biber
- 1/4 çorba kaşığı karabiber
- 3 bardak mısır
- 3/4 fincan rendelenmiş kaşar
- 3 dal taze soğan (+garnitür için daha fazlası)
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yaban mersini ve domates soslu mısır köfteleri tarifi Nasıl yapılır?
Sos için orta büyüklükte bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Kenara koyun.
Büyük bir kapta un, tuz, kabartma tozu, kırmızıbiber ve karabiberi birlikte çırpın. Mısır, kaşar ve soğanları ilave edin iyice karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Her börek için nemli ellerinizle bir parça koparıp köfte gibi yuvarlayıp düzleştirin.
Büyük bir tava içinde 2 yemek kaşığı yağı ısıtın. Mısır yuvarlaklarını tava üzerine yerleştirin ve altın kahverengine dönene kadar yaklaşık 4 dakika pişirin. Dikkatlice çevirin ve altın kahverengi rengine kadar pişirmeye devam edin ve 4 dakika daha pişirin. Kâğıt havluyla kaplanmış bir tabağa aktarın.
Mısır böreklerini tabağa koyun ve domates sosunu üstüne dökün. Tarçınla süsleyip servis yapabilirsiniz.