GeriKahvaltılık Tarifleri Yaban mersini reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaban mersini reçeli tarifi

Yaban mersini reçeli tarifi

Tam bir antioksidan deposu olan yaban mersininin reçeli kahvaltılarınıza renk katacak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yaban mersini
  • 1,5 kilogram toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Yaban mersini reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Yaban mersinlerini bol soğuk suda yıkayarak dağılmalarını önleyin. Yaban mersinlerinizi tencereye koyup üzerine toz şekeri koyun. Ve bu şekilde bir gece boyunca bekletin. Sabahında kaynatıp üzerine limon suyunu ekleyin. Tüm bu işlemler bittiğinde reçeli geniş bir tepsiye döküp üzerini bir tülbentle kapatıp güneş gören bir yerde bekletin. Arada sırada yaban mersinlerine zarar vermeyecek şekilde karıştırın. Ve kıvamını bulduğunda tepsiden bir kavanoza alıp serin bir yerde saklayın.