Yaban mersini reçeli tarifi
Tam bir antioksidan deposu olan yaban mersininin reçeli kahvaltılarınıza renk katacak.
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram yaban mersini
- 1,5 kilogram toz şeker
- Yarım limonun suyu
Yaban mersini reçeli tarifi Nasıl yapılır?
Yaban mersinlerini bol soğuk suda yıkayarak dağılmalarını önleyin. Yaban mersinlerinizi tencereye koyup üzerine toz şekeri koyun. Ve bu şekilde bir gece boyunca bekletin. Sabahında kaynatıp üzerine limon suyunu ekleyin. Tüm bu işlemler bittiğinde reçeli geniş bir tepsiye döküp üzerini bir tülbentle kapatıp güneş gören bir yerde bekletin. Arada sırada yaban mersinlerine zarar vermeyecek şekilde karıştırın. Ve kıvamını bulduğunda tepsiden bir kavanoza alıp serin bir yerde saklayın.