Vişneli köfte tarifi
Farklı tatları bir arada sunan nefis bir lezzet...
Yapımı için malzemeler
- 2 adet piyazlık doğranmış beyaz soğan
- 500 gram taze ya da donmuş vişne
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi ya da balzamik sirke
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 bardak su
- 500 gram dana döşten 2 kere çekilmiş kıyma
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 tutam tuz
- 2 tutam karabiber
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- Zeytinyağı (kızartmak için)
- Maydanoz
Vişneli köfte tarifi Nasıl yapılır?
Kıyma, yumurta, tarçın, kimyon, limon rendesi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Üzerini kapatıp biraz dinlendirin. Bu karışımdan orta boy lokmalar halinde koparın ve avuç içinde açın. Ortasına bir adet vişne koyup yuvarlayarak kapatın. Köfteleri tavada az zeytinyağı ile pişirip kenara alın.
Köftelerin tavasına yeniden zeytinyağı koyun ve soğanları soteleyin. Soğanların renkleri dönünce kalan vişneler, nar ekşisi, 1 bardak su ve şekeri tavaya alın ve karıştırarak 5 dakika kadar çektirin.
Köfteleri bu sosun içine atın ve 20 dakika kadar ara ara çevirerek iyice pişirin. Arzuya göre üzerini doğranmış maydanoz ile süsleyin.