GeriSalata Tarifleri Vietnam usulü tavuklu salata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vietnam usulü tavuklu salata tarifi

Vietnam usulü tavuklu salata tarifi

Dünyanın uzak bir köşesinden sofranıza diyetinizi bozmayacak nefis bir salata tarifi...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 fincan didiklenmiş haşlanmış tavuk
  • 4 bardak kıyılmış Çin lahanası
  • 4 soğan
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 kırmızı biber
  • Yarım fincan taze nane
  • Yarım fincan taze kişniş
  • Yarım fincan kıyılmış yer fıstığı.
Sosu için:
  • Çeyrek fincan taze limon suyu
  • 2 çay kaşığı Sriracha sosu
  • 3 diş kıyılmış sarımsak
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı balık sosu (tercihen Tayland veya Vietnam'dan ithal edilen bir marka)
  • 3 çorba kaşığı bitkisel yağ

Vietnam usulü tavuklu salata tarifi Nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri ince ince doğrayın ya da kıyın. Havuçları rendeleyin. Büyük bir salata kabında, fıstıklar haricindeki tüm salata malzemelerini karıştırın.

Ayrı bir çanakta, sos için tüm malzemeleri bir araya getirin; şeker eriyinceye kadar karıştırın. Porsiyonlara ayırmadan hemen önce, sosu salataya dökün ve karıştırın. Servis kâselerine aktarın ve fıstıklarla süsleyin.