GeriTatlı Tarifleri Vezir parmağı tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vezir parmağı tatlısı tarifi

Vezir parmağı tatlısı tarifi

Şerbetli tatlı sevenlerin karşı koyamayacağı bir lezzet, vezir parmağı tatlısı. Sıcacık irmikli tatlının soğuk şerbetle buluşmasıyla ortaya çıkan bu çok lezzetli ve pratik tatlıyı denemek isterseniz, vezir parmağı tatlısı tarifimiz hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 çay bardağı şeker
  • Aldığı kadar un

Bulamak için:

  • İrmik

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Vezir parmağı tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Önce şerbetini hazırlamakla başlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alıp 15 dakika kadar kaynatın.

Tenceredeki karışım kaynadıktan sonra içine 1-2 damla limon suyu ekleyin.

Güzelce karıştırdıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp tencerenin altını kapatın.

Yumurta, tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve şekeri derin bir kapta karıştırın.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.

Hamurdan küçük parçalar alıp parmağa benzer bir şekil verin.

Parmak şeklindeki hamurlarınızın her yerini irmiğe bulayın.

İrmiğe buladığınız hamurları 170 dereceye ayarlanmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Pişirdiğiniz tatlıların üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti dökün.

Vezir parmağı tatlınız şerbetini tamamen çekince hemen servis edebilirsiniz, afiyet olsun.