Van baklavası tarifi
Baklava sevmeyen herhalde yoktur. Birçok yörenin mutfağında oraya has farklı baklavalar vardır. Bu tarifimizde anlattığımız baklava da Van'a özgü bir tatlı. Özel günlerde sofralarınızda yer verebileceğiniz ya da misafirlerinize ikram edebileceğiniz baklavayı bol yapmanızı tavsiye ediyoruz, çünkü göz açıp kapayana kadar bitecektir. Yapımı biraz ustalık gerektirse de tarifimizdeki aşamaları uygulayarak çok zorlanmadan baklavanızı yapabilirsiniz. Şimdiden elinize sağlık...
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- Tuz
- Aldığı kadar un
- Nişasta
İç harcı için:
- Ceviz içi
- 250 gram eritilmiş tereyağı
Şerbeti için:
- 5 bardak su
- 4 bardak şeker
- Birkaç damla limon suyu
Van baklavası tarifi Nasıl yapılır?
Derin bir kapta nişasta hariç bütün hamur malzemelerini yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Elde ettiğiniz hamuru 30 parçaya bölün.
10 parçayı nişasta serperek merdane yardımıyla tabak genişliğinde açıp üst üste koyun.
Sonra kalan hamurları da aynı şekilde açın.
5 tanesini üst üste koyup tepsiye yerleştirin.
Üstüne bol ceviz dökün.
Geriye kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
Tereyağını eritip kızgın şekilde üstüne dökün ve dilimleyin.
Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.