Geriİçecek Tarifleri Üzüm hoşafı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Üzüm hoşafı tarifi

Üzüm hoşafı tarifi

Eskiden annelerin gazlı içecek isteyen çocuklarına sağlıklı bir alternatif olarak sundukları hoşaf son zamanlarda biraz gözden düşse de bizim kalbimizdeki yerini hiç kaybetmedi. Çok besleyici kuru üzümle 10 dakikada hazırlanabilen, pilavın, makarnanın yanına pek iyi giden üzüm hoşafı tarifimiz hemen aşağıda. Üzüm hoşafı nostaljik lezzetleri sevenlerin favorisi olacak!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı çekirdeksiz sarı kuru üzüm
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzüm hoşafı tarifi Nasıl yapılır?

Kuru üzümlerin çöplerini temizlemekle işe başlayın.

Temizlediğiniz üzümleri bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin.

10 dakika suda beklettiğiniz üzümleri süzüp tencereye alın.

Tencereye 5 bardak da su ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Kaynayan tencerenin altını kısıp içine toz şekeri ilave edin.

5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Üzüm hoşafı soğuk servis edilmelidir.