GeriEt Yemeği Tarifleri Urfa haşhaş kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Urfa haşhaş kebabı tarifi

Urfa haşhaş kebabı tarifi

Urfa haşhaş kebabı, tadıyla bildiğiniz kebaplardan çok farklı. Zırhtan çekilerek hazırlanan kuzu eti, tuz hariç hiçbir malzeme kullanılmadan hazırlanıyor. Et yemeği sevenlere de bu nefis lezzetin keyfini çıkarmak kalıyor. Şimdiden afiyet olsun...

  • Izgarada
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu eti (boşluk kısmından)
  • Tuz

Urfa haşhaş kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Eti zırhla çekerek kıyma haline getirin.

Bir süre buzdolabında soğutun.

Daha sonra ısınmadan şişlere geçirin. (Et veya şiş sıcak olmamalı. Çünkü, pişirme esnasında etler şişten ayrılıp düşebilir.)

Eti elinizle sıkıştırarak 10-12 santimetre uzunluğunda olacak şekilde şişe yayın.

Döküm veya ızgara tavayı güzelce ısıtıp şişleri tavaya alın.

Etlerin her tarafını iyice pişirip soğutmadan servis edin.

Afiyet olsun.