GeriSalata Tarifleri Turp otu salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Turp otu salatası tarifi

Turp otu salatası tarifi

Çok bilinmeyen bir lezzet olan turp otunu haşlayıp zeytinyağı, sarımsak ve nar ekşisiyle karıştırdığınızda, ortaya enfes bir salata çıkıyor. Bu salatayı yemeğin yanında yiyebileceğiniz gibi tek başına da tüketebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet turp otu
  • Sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Turp otu salatası tarifi Nasıl yapılır?

Saplarını kestiğiniz turp otlarının yaprak kısımlarını kaynar suda haşlayın. Haşlanınca süzüp soğuk sudan geçirin.

Bir kasede sarımsak, zeytinyağı ve nar ekşisini karıştırarak bir sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu otların üzerine ilave edin.