GeriSebze Yemeği Tarifleri Tumbi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tumbi tarifi

Tumbi tarifi

Patlıcanla yapabileceğiniz en farklı yemeklerden biri.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı göce
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su

Tumbi tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları ince ince doğrayın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleştiğinde göceyi ekleyin. Üzerine küp küp kestiğiniz domatesleri ekleyin. Daha sonra patlıcanları ekleyip kavrulana kadar bekleyin. Tuz, pul biber ve karabiberi ilave edip, kavurmayı bitirdiğinizde 2 bardak su ekleyip tavanın ağzını kapatın. Karışım soğumadan bir tepsiyi yağlayın ve malzemeleri oval şekillerde tepsiye yerleştirin. Bu şekilde dizdiğiniz tumbilerin üzerine hazırladığınız zeytinyağı ve salça karışımını sürün ve 100 derecedeki fırınınızda pişirin.