GeriTatlı Tarifleri Tulumba tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tulumba tatlısı tarifi

Tulumba tatlısı tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmezi bu tatlıyı sofranızdan eksik etmeyeceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı ince irmik
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 3 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı
Şerbeti için:
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu
Kızartmak için:
  • 2 su bardağı ayçiçeği yağı

Tulumba tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbeti için 4,5 su bardağı şekeri 4,5 su bardağı su ile kaynatın. Limon suyu ekleyin. Koyulaşınca ateşten alıp soğumaya bırakın.

Bir tencereye 2,5 bardak su, tereyağı, 1 tutam tuz koyup kaynatın. Elenmiş un, irmik ve nişasta ilave edip karıştırarak pişirin. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alın. Ilınınca yumurtaları birer birer kırın. Bir kaşık da şuruptan katıp yoğurun.

Hamuru ucuna tırtıklı parça takılmış krema pompasına doldurun. Kızgın yağa 4-5 santimetre boyunda sıkıp makasla kesin. Tavayı sallayarak pembeleşinceye kadar kızartın. Soğuk şuruba atılır. Her kızartmada yağı bir süre soğutun.

5 dakika sonra servis tabağına alın.