GeriEt Yemeği Tarifleri Topalak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Topalak tarifi

Topalak tarifi

Hem bakliyat hem de etin bir arada olduğu bir tarif arıyorsanız topalak tam size göre. Denizli mutfağına ait topalak yemeği küçük kıyma topları ve nohudun buluşmasıyla oluşuyor. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu tarifi denemeden geçmeyin. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram nohut
  • 250 gram kıyma
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • Yarım yemek kaşığı karabiber
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Topalak tarifi Nasıl yapılır?

Nohudu bir tencerede haşlayın ve tekrar su ile ocakta kaynatın.

Kıyma, bulgur, un, nane, kimyon, karabiber, tuz ve küp küp doğranmış soğanı derince bir kaba koyarak yoğurun.

Yoğurduğunuz karışımı misket büyüklüğünde parçalara ayırın.

Bu topakları kaynayan nohudun içine ekleyin ve yarım saat kadar kaynatın.

Topaklar özleşince pişmiş demektir.

İsteğe göre içine kurutulmuş biber ekleyebilirsiniz.

Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...