GeriPizza Tarifleri Ton balıklı pizza tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ton balıklı pizza tarifi

Ton balıklı pizza tarifi

Balık sevenler için ton balığı ve sebzelerle hazırlanmış bir ev yapımı pizza tarifimiz var. Dışarıda yediğiniz pizzalardan eksiği olmayan, hatta fazlası olan bu ton balıklı pizza tarifini herkes çok sevecek. Balık yemek istemeyen çocukları da bu pizzayla kolayca ikna edebilirsiniz, aklınızda olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 ekmek hamuru
  • 1 kutu ton balığı
  • 6 yemek kaşığı konserve mısır
  • 5 adet siyah zeytin
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Ton balıklı pizza tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp, 1 kaşık tereyağıyla pembeleştirin.

İçine ketçap, domates salçası, karabiber, tuz ve 1 kahve fincanı su katıp, 2 dakika kaynatın.

Pizza tepsisini zeytinyağıyla yağlayın.

Ekmek hamurunu tepsiye kenarlarını yükselterek incecik yerleştirin.

İçine, hazırladığınız karışımı yayın.

Kekiği tuz serper gibi serpiştirip üzerine mısır, ton balığı, ince halka şeklinde doğranmış domatesleri ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri koyun.

175 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.