GeriSalata Tarifleri Tereyağlı marul salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tereyağlı marul salatası tarifi

Tereyağlı marul salatası tarifi

Tereyağlı marul salatası klasik salatalardan sıkılan ve farklı bir lezzet arayanlar için çok uygun bir seçenek olabilir. Tereyağlı yoğurt sosuyla lezzetlenen bu salata, Kastamonu mutfağına ait bir tat. Özellikle et yemeklerinin yanında değişik bir seçenek olarak tüketebileceğiniz tereyağlı marul salatasını mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 demet marul
  • Yarım demet yeşil soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Dereotu

Tereyağlı marul salatası tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını eritin ve içine yoğurdu ilave edip karıştırın.

Marul ve yeşil soğanı ince ince doğrayıp yoğurda ekleyin.

Tuzunu da ilave edip harmanlayın.

Üzerini dereotuyla süslediğiniz salatayı servis edin. Afiyet olsun…