GeriSebze Yemeği Tarifleri Tencerede patlıcan güveç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tencerede patlıcan güveç tarifi

Tencerede patlıcan güveç tarifi

Hazırlanması biraz uzun sürse de lezzetine doyum olmayan bir yemek, tencerede pişirilen patlıcan güveç. Bu çok lezzetli yemeği denemek isterseniz, leziz tencerede patlıcan güveç tarifimiz hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 3 adet patates
  • 3 adet patlıcan
  • 8 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Pul biber

Tencerede patlıcan güveç tarifi Nasıl yapılır?

Eti derin bir tencerenin içine alın.

Tenceredeki etleri, kısık ateşte etler suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.

Soğan, biber, domates, patates ve tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları yemeklik doğrayın.

Etlerin üzerine zeytinyağını ekledikten sonra yanına soğanlarını ilave edin.

Biberleri de tencereye ekleyip kavurun.

Daha sonra sırayla patates, patlıcan, sarımsak ve domatesleri ekleyin.

Salçasını, tuz ve baharatlarını da ilave ettikten sonra tencereyi güzelce karıştırın.

Tencereyi kısık ateşte pişmeye bırakın.

Yemeğin piştiğini patateslere bakarak anlayabilirsiniz. Patatesleriniz piştiyse yemeğiniz servise hazır demektir.

Tencerede patlıcan güveciniz hazır, hemen sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.