GeriAtıştırmalık Tarifleri Taze peynirli bazlama sandviç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taze peynirli bazlama sandviç tarifi

Taze peynirli bazlama sandviç tarifi

Anadolu mutfağının olmazsa olmazı yumuşacık bazlama ekmeği, sandviç yapmak için çok uygun bir malzeme. Bazlamayla yaptığımız bu sandviçin içindeki malzemeleri de geleneksel damak zevkimize uygun olacak şekilde seçtik: Taze peynir ve baharatlarla lezzetlendirilmiş kabak ve patates dilimleri. Denemeyen pişman oluyor, bizden söylemesi!

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bazlama
  • 40 gram tuzlu ve otlu tereyağı
  • 3 kabak
  • 2 büyük boy patates
  • Zeytinyağı
  • Acı pul biber
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kuru nane
  • 8 marul yaprağı
  • 300 gram taze peynir

Taze peynirli bazlama sandviç tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları iyice yıkayıp kurulayın. Patatesin kabuğunu soyun. Sebzeleri ince dilimleyin. Fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı sürün. Pul biber, karabiber ve kuru nane serpip sebzeleri 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Bazlamayı enine iki parçaya kesin. Kesik yerleri üstte kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine hafifçe su serpip sıcak fırında ısıtın. Tereyağı sürün. Alt parçanın üzerine sırasıyla kabak dilimleri, dilimlenmiş taze peynir, patates dilimleri, taze peynir, marul yaprakları ve kabak dilimleri sıralamasıyla dizin. Üzerine diğer bazlama parçasını kapatın. Dilimleyip servis yapın.

Tuzlu tereyağı tam bir kahvaltılık lezzettir. Biraz baharat ve taze ot ile yağınızı aromalandırmaya ne dersiniz? Oda ısısındaki tereyağına istediğiniz baharat ve kıyılmış taze otu ilave edip iyice karıştırın. Bir parça yağlı kâğıt üzerine alıp rulo olacak şekilde şekillendirin. Derin dondurucu da saklayıp dilediğiniz büyüklükte keserek kahvaltı sofralarınızda yer verebilirsiniz.