GeriSebze Yemeği Tarifleri Taze fasulye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taze fasulye tarifi

Taze fasulye tarifi

Taze fasulye yaz aylarında sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Eğer bu lezzeti kışa da taşımak istiyorsanız, bunu konserve gibi yöntemlere başvurmadan kolayca yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken fasulyeyi aşağıdaki tarifle pişirip buzlukta saklamak sonra da ihtiyaç duyduğunuz anlarda çıkarıp birkaç dakikada sofraya koymak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram fasulye
  • 1 büyük soğan
  • 7-8 adet domates
  • Sıvı yağ

Taze fasulye tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavurun. Üzerine küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip biraz pişirin. Temizlediğiniz fasulyeleri ilave edip rengi dönene dek karıştırarak pişirip ocaktan alın.

Soğuduktan sonra tek kullanımlık miktarlarda buzdolabı poşetlerine doldurup buzluğa yerleştirin. Pişirmek istediğinizde üzerine su ve baharatını eklemeniz yeterli olacaktır.