GeriZeytinyağlı Tarifleri Taze bakla tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taze bakla tarifi

Taze bakla tarifi

Bakla genelde içini kuru olarak tükettiğimiz bir bakliyat. Ancak özellikle ilkbaharda kabuklarıyla pişen taze bakla yemeği de en az kurusu kadar lezzetli oluyor. Biraz dereotuyla süslendiğinde ise tadına doyum oluyor. İşte taze bakla tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Dereotu

Taze bakla tarifi Nasıl yapılır?

Soğan, bakla ve domates salçasını zeytinyağında kavurup, üzerine sıcak su ve yarım su bardağı pirinç ekleyerek pişmeye bırakın.

Bakla piştikten sonra yarım demet dereotunu incecik kıyıp üzerinde gezdirerek servis edin.