GeriSebze Yemeği Tarifleri Tavuklu semizotu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu semizotu tarifi

Tavuklu semizotu tarifi

Tavuk ve semizotunun beraberliğinden hoşlanıyorsanız bu tarifi de çok seveceksiniz. İçindeki bulguruyla da çok doyurucu tavuklu semizotu...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 bağ semizotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı bulgur
  • Yarım limonun suyu
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu semizotu tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk göğüslerini küp küp kesin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Bulguru yıkayıp, bir süzgecin içinde yıkayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Semizotlarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra el ile küçük parçalara bölün. Sarımsakları kıyın.

Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp, tavuk etlerine renk verdirin. Tavuk renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra içine doğranmış semizotlarını ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, semizotları sönene kadar kavurun. En son olarak içine yıkanmış bulguru, limon suyunu, tavuk suyunu, doğranmış domatesi, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip, pişirin.

Pişen yemeği servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.