GeriSalata Tarifleri Tavuklu İspanyol salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu İspanyol salatası tarifi

Tavuklu İspanyol salatası tarifi

Kolayca hazırlayabileceğiniz ve oldukça da lezzetli olan bu salatayı çok beğeneceksiniz. Zeytinyağı ve soya sosu ile lezzetlenmiş tavukla Akdeniz yeşilliklerinin doyumsuz birlikteliği olan bu salata, yemeklerin yanında tüketilebileceği gibi tek başına hafif bir öğün olarak da değerlendirilebilir.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 10 adet cherry domates
  • 1 paket Akdeniz yeşilliği
  • 2 sap dereotu
  • 1 yemek kaşığı soya sosu

Sos için:

  • 4 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuklu İspanyol salatası tarifi Nasıl yapılır?

Yeşillikleri yıkayıp süzün. Tavuk göğsünü julyen doğrayın ve tavaya koyarak, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip tavuğu kavurun. 1 yemek kaşığı soya sosunu ekleyin. Tavuğu tavadan alın.

Yeşillikleri salata tabağına yerleştirin. Kızarttığınız tavukları, yeşilliklerin üstüne koyun. Zeytinyağı ile sirkeyi çırpın ve salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.